Palkatako työntekijä vai ostaa palvelut toiselta yrittäjältä?

Sunnuntai 31.1.2021 klo 17:10 - Hannele Knaapila

Oma työntekijä on onnistuneen rekrytoinnin myötä yritykseen sitoutunut tiimin jäsen, joka antaa osaamisensa ja työpanoksen vain työnantajan käyttöön. Työntekijä on yrityksen oma käyntikortti, tietää talon tavat ja tuntee asiakkaat. Epäonnistunut rekrytointi taas saattaa pahimmassa tapauksessa aiheuttaa yrittäjälle ongelmia ja kalliin laskun.

 

Alihankintana ostettu palvelu toiselta yrittäjältä taas on taloudellisesti tehokasta, jos saat mitä odotat yhteistyöltä saavasi. Ulkoistetuissa projekteissa maksat tehdystä työstä ilman työnantajavelvoitetta ja voit hyödyntää ALV-vähennyksen. Ulkopuolinen ammattilainen tuo mahdollisesti projekteihin uusia ajatuksia ja näkökulmia, mutta ei välttämättä heti tunne yrityksesi kaikkia toimintatapoja.

 

Jos työt kasaantuvat, on tärkeää muistaa, että omasta jaksamisesta on pidettävä huolta. Mikä on sinun yrityksellesi paras tapa toimia?

 

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: työntekijä, assaripalvelut, yrittäjänapu, ostopalvelut

Yrittäjältä yrittäjälle

Maanantai 30.11.2020 klo 7:34 - Hannele Knaapila

Meneillään olevaa tilannetta ei varmasti tarvitse enää enempää avata, vuosi 2020 tullaan muistamaan ikuisesti viruksesta, johon kukaan ei osannut varautua.

On aivan mahdotonta ennustaa mitä tulee tapahtumaan ja mihin kaikkeen tämän kummallisen vuoden tapahtumilla onkaan vielä vaikutusta. Yrittäjinä joudumme varautumaan moneen sellaiseen asiaan, mihin emme vielä tiedä varautua. Tämä on osa sitä yrittäjänä toimimisen riskiä, joka meidän täytyy kantaa joka päivä.

Tähän vuoteen ei tosiaankaan kukaan osannut varautua. Liian moni elinvoimainen yritys on ajautunut vaikeaan tilanteeseen ilman omaa syytään. Kuka olisi vielä helmikuussa voinut uskoa, mitä tuleva vuosi tuo tullessaan? 

Jos yrityksesi on ajautunut haastavaan tilanteeseen, älä syytä itseäsi. Sen sijaan kannattaa keskittyä tähän hetkeen. Missä nyt mennään ja mitkä ovat realistiset mahdollisuudet? Jos tällaiset pohdinnat tuntuvat ahdistavilta ja vastanmielisiltä, älä jää yksin. Blogista löydät lisätietoja mistä apua on löydettävissä.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: assaripalvelut, yrittäjä, yrittäjänapu, maksuvaikeudet

UnelmaS assarit - yrittäjän unelma-apulainen

Keskiviikko 21.10.2020 klo 9:40 - Hannele Knaapila

Arvon yrittäjä, miten usein huokailet arkisen kiireen keskellä ”voin kun olisi joku, joka tämän työn tekisi” samalla tietäen, että työntekijän palkkaaminen avuksesi hallinnollisiin tehtäviin tai yksittäiseen projektiin on mahdotonta?

Tulevaisuuden työelämä on nyt valtavassa murroksessa. Vuokratyövoiman käyttö käytännön työtehtävissä on yleistynyt jo vuosia, mutta olemme varmoja, tulevaisuudessa yritykset tulevat ulkoistamaan myös yksittäisiä työtehtäviä oman työntekijän palkkaamisen sijaan. Projektikohtaisen työn tilaaminen ulkopuoliselta toimijalta säästää oman henkilökunnan resursseja, antaa yrittäjille aikaa keskittyä olennaiseen ja saattaa olla todella kustannustehokasta – maksat vain toteutuneesta työstä!

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: assaripalvelut, yrittäjä, yrittäjänapu, tekijä avuksesi kun tarvitaan, mikä on unelmas