Yrittäjältä yrittäjälle

Maanantai 30.11.2020 klo 7:34 - Hannele Knaapila


Numerot eivät valehtele

Oma yritystoiminta on henkilökohtaista ja läheistä, varsinkin yksinyrittäjälle ja PK- yritykselle. Joskus on vaikea nähdä taloudellisesta tilanteesta realistista kokonaiskuvaa. Laskuja ja velkaa saattaa kertyä huomaamatta liikevaihtoa enemmän.

Laskupinon kanssa samaa tahtia kasvaa usein myös henkinen ahdistus ja numeroiden kohtaaminen vaikeutuu. Toisinaan siitä tulee jopa mahdotonta. Ihmisen luontainen keino saattaa olla sulkea silmät tilanteelta, mutta se on suurin virhe, minkä voit tässä money-1015277_960_7202.jpgtilanteessa tehdä. Valitettavasti se ei auta ja ahdistuksen tunne sisälläsi vain kasvaa.  Voi myös olla niin, että tiedostat tilanteen etkä halua sulkea silmiäsi, mutta et vain yksinkertaisesti tiedä mistä tilannetta lähtisit purkamaan.   

Jos olet ajautunut valitsevassa tilanteessa tai jostain muusta syystä edellä kuvattuun hankalaan tilanteeseen, niin muistuttaisin että yrittäjille on apua tarjolla. Yhteydessä kannattaa olla paikalliseen yrittäjäjärjestöön tai omaan tilitoimistoon. Lukuja ei kannata jäädä yksin pyörittelemään.

Usein tilanne ei ole niin paha millaiseksi sen kuvittelee. Mitä varhaisemmassa vaiheessa tilanteeseen reagoi, sitä nopeammin asiat selkenevät. Peli ei silti ole hävitty, vaikka tilanne olisi päässyt huolestuttavaksi. Numerot eivät totisesti valehtele, mutta numerot voi kesyttää, vaikka ne olisivat menneet täysin solmuunkin. Tärkeintä on kuitenkin pyytää apua, jos omat voimat tai kyvyt ratkaisujen löytämiseen eivät riitä.

Mitä sitten voi tehdä totuuden kertoville numeroille?

Jos lukujen ja numeroiden kohtaamisesta on tullut peikko ja tuntuu vaikealta yksinään katsoa omaa tilannetta objektiivisesti, pyydä rohkeasti apua luotettavalta henkilöltä. Apua voi pyytää yrityksesi numerot tuntevalta kirjanpitäjältä, yrittäjä-kollegalta tai ulkopuoliselta controllerilta, joka puolueettomasti tutkii yrityksen tilanteen numeroiden kautta ja osaa neuvoa parhaimmat ratkaisut kulloiseenkin tilanteeseen. Apua on mahdol-lisuus saada jopa laskujen maksujärjestelyiden sopimisessa tai ihan viimeisessä vaihtoehdossa, eli yrityksen lopettamiseen liittyvissä toimenpiteissä.

Tärkeintä on kuitenkin muistaa, että yrittäjä et ole yksin! Apua on tarjolla varmasti, kunhan uskallat pyytää. Älä anna numeroiden ja laskujen nujertaa sinua – nujerra sinä laskut ja numerot apua saamalla!

UnelmaS on yrittäjän apu yrittäjältä yrittäjälle

Edellä puhuttiin ulkopuolisesta controllerista ja ulkopuolisesta luotettavasta henkilöstä. Monella varmasti heräsi ajatus, että mistä niitä sellaisia sitten löytää? Voit pyytää apua piggy-bank-2889042_960_7202.jpgesimerkiksi meiltä UnelmaS assaripalveluista.

UnelmaS on yritysmaailmassa tuore tulokas, mutta yrittäjän pitkä työhistoria on kertynyt juuri näiden asioiden parissa toimimisesta; yrittäjien apuna olemista, talouden numeroiden tutkimista ja realististen mahdollisuuksien kartoittamista. Tarkoitus ei ole marssia paikalle sanelemaan yritykselle ja yrittäjälle uusia toimintatapoja, tai kertoa missä on tehty väärin tai miten olisi pitänyt toimia. Taustalla on halu auttaa jokaista yrittäjää löytämään omaan yritykseen ja tähän tilanteeseen sopivat keinot selviytyä numero- ja laskuviidakosta voittajana. Yrittäjältä yrittäjälle, vilpittömästä halusta auttaa.

Toimintamme on täysin luottamuksellisesti. Ymmärrämme, että nämä ovat herkkiä asioita ja avun pyytäminen on usein todella ison henkisen kynnyksen takana. Vuosien varrella on ollut monia eri yrityksien talousjärjestelyitä yrityksen eri vaiheissa. Tämän kaltaiset tilanteet ovat niitä, jotka hoidetaan kuntoon vankalla ammattitaidolla yrittäjää ymmärtäen.

Ensimmäinen yhteydenotto ja tilanteen kartoitus on aina ilmaista eikä velvoita sinua mitenkään. Älä epäröi ottaa yhteyttä, emme tuomitse vaan kuuntelemme ja kartoitamme tilanteen kokonaiskuvan; olipa syyt tilanteeseesi mitkä tahansa.

Meni yritykselläsi juuri nyt hyvin tai huonosti, muista seurata talouden lukuja ja varautua tulevaan niin paljon, kuin se tässä muuttuvassa maailmassa on mahdollista.

Valtavasti voimia ja lämpöä jokaiselle yrittäjälle, yrittäjältä.

Avainsanat: assaripalvelut, yrittäjä, yrittäjänapu, maksuvaikeudet


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini